Att tänka på innan man köper en ozongenerator

Det finns flera saker att tänka på innan man ska köpa en ozongenerator för sanering av lukt och mögel. Det finns flera mer eller mindre oseriösa aktörer på marknaden som ger missvisande information om sina ozongeneratorer.

Det första som man alltid ska fråga innan man köper en ozongenerator är hur ozonproduktionen är uppmätt. Många mäter ozonproduktionen i en syrehalt på 100%, men problemet med detta är att syrehalten där ozongeneratorerna används enbart är 21% (vanligt luft). En syrehalt på 100% ger en ca 10 gånger så hög ozonproduktion  jämfört med vanlig luft. Det betyder att en ozongeneratorn som producerar 6.000 mg i timmen, i själva verket enbart producerar 600 mg i timmen.

En annan viktigt sak är att alltid köpa ozongeneratorer av hög kvalité. Vissa ozongeneratorer som t.ex. bilden nedan är exempel på ozongenerator av mycket dålig kvalité. De Kinesiska ozongeneratorerna mäter även ozonproduktionen i 100% syre vilket gör att de i själva verket producerar 10 gånger så lite ozon. Dessa typer av ozongeneratorer kostar inte mer än 800 kronor att köpa, men vissa företag säljer dem ändå för upp till 6000 kronor i Sverige!

 

 

Comments are closed.